Na cestě ke klimaticky neutrální EU: Efektivní rozdělování evropských fondů

zveřejněno 09.09.2021

Aktuality

 
 

O projektu

Projekt se zaměřuje na to, aby fiskální politika EU byla v souladu se snižováním emisí skleníkových plynů a přispívala k ochraně klimatu v souladu s Pařížskou dohodou. Fondy EU by měly poskytovat cílenější a účinnější podporu pro klimatická opatření a ochranu životního prostředí. Zároveň by mělo dojít k omezení financování programů a projektů, které nejsou v souladu s Evropskou zelenou dohodou.
 
To pomůže urychlit dekarbonizaci evropského hospodářství a podpoří zmírňování změny klimatu ve všech odvětvích. Příklady dobré praxe, které se během trvání projektu podaří identifikovat, budou užitečné pro všechny země EU. Projekt povede ke kvalitnějšímu využívání evropských strukturálních a investičních fondů a Plánu na podporu oživení Evropy v zapojených zemích. Díky mezinárodnímu networkingu a spolupráci s dalšími organizacemi mimo projektový tým očekáváme pravděpodobné pozitivní dopady i na další země.

Podrobnější informace

Další informace naleznete na oficiálních stránkách projektu.

Projekt Towards climate-neutral EU: Efficient allocation of EU fund navazuje na projekt Towards a climate-neutral EU: funding and incentives for a transformative European Green Deal and Recovery Plan, jehož se CDE taktéž účastnilo. Informace o předešlém projektu naleznete zde.

Zaujal Vás tento článek?
Doporučte článek známým!

Hledaný výraz

[ zavřít ]