Tisková konference: Prázdná slova české klimatické politiky

zveřejněno 30.09.2020

Společná tisková konference Social Watch, Klimatické koalice a Centra pro dopravu a energetiku. Akci bude možné sledovat živě na facebookových stránkách CDE a Klimatické koalice (Facebook událost).

 
Krátká konference se koná ve středu 30. září 2020 ve Skautském institutu na Staroměstském náměstí v Praze. Začátek v 10:00 v místnosti Renné. Zástupci organizací představí tři nové dokumenty revidující klimatickou politiku ČR a její naplňování:
  • monitorovací zpráva Social Watch a Klimatické koalice k plnění Pařížské dohody 2020 ,,Zmatená klimatická politika Česka nás k plnění cílů Pařížské dohody příliš nepřibližuje. Spíše naopak”
  • publikace CDE ,,Politika ochrany klimatu v Česku: slova ztracená ve větru“
  • Stanovisko Klimatické koalice k revizi cílů EU pro snížení emisí do roku 2030
Začneme zhodnocením naplňování Pařížské dohody v Česku. Následovat bude podrobná revize naplňování opatření strategického dokumentu Politika ochrany klimatu v ČR, včetně doporučení v oblastech průmyslu, energetiky, zemědělství nebo odpadového hospodářství. Na závěr se budeme stručně věnovat potřebnému navýšení emisních cílů EU do roku 2030 a možnostem jejich rychlého a efektivního dosažení.
 
Hosté: 
  • Jan Freidinger, campaigner Greenpeace Česká republika
  • Kristina Zindulková, analytička Asociace pro mezinárodní otázky/Association for International Affairs
  • Tomáš Jungwirth, projektový koordinátor Centrum pro dopravu a energetiku

Moderuje Michaela Pixová, komunikační koordinátorka Klimatické koalice a editorka zprávy Social Watch.

Pro účastníky bude zajištěné vegetariánské občerstvení a nápoje (káva, čaj, voda). V prostoru Skautského institutu mějte prosím zakrytá ústa i nos a dodržujte hygienická opatření.

Zaujal Vás tento článek?
Doporučte článek známým!

Hledaný výraz

[ zavřít ]