Zpráva z webináře Repowering for the People: challenges and opportunities for EU member states

published 23.08.2022
Přinášíme vám shrnující zprávu z webináře s názvem Repowering for the People: challenges and opportunities for EU member states, který se uskutečnil 30. června 2022.
 
Na akci pořádané v rámci projektu LIFE Unify se sešli zástupci rozhodovacích orgánů, soukromého sektoru a občanské společnosti, aby diskutovali o dopadech balíčku REPowerEU na národní úrovni a o tom, jak jej mohou členské státy využít jako akcelerátor energetické transformace.
 
Naše expertka na evropskou klimatickou politiku, Kateřina Davidová, promluvila na webináři o pohledu států v CEE regionu.

Ruská invaze na Ukrajinu odkryla křehkost a problematičnost závislosti na fosilních palivech

Ruská invaze na Ukrajinu odhalila krizi fosilních paliv více než kdy jindy. Zdůraznila navíc potřebu okamžitých opatření k řešení probíhající klimatické krize a akcelerovala nezbytnou energetickou transformaci. 
 
Evropská komise 18. května reagovala představením iniciativy REPowerEU, jejímž cílem je oprostit EU od energetických zdrojů závislých na dovozu z Ruska a udržet ceny energie pod kontrolou. Dne 30. června 2022 se tedy na webináři uspořádaném v rámci projektu LIFE Unify sešli rozhodovací orgány, podniky a zástupci a zástupkyně občanské společnosti, aby diskutovali o dopadech balíčku REPowerEU na vnitrostátní úrovni a o tom, jak mohou členské státy využít balíček jako katalizátor energetické transformace a vnitrostátních klimatických opatření.
Did you like this article?
Recommend this article to your friends!

Search term

[ close ]